Vína k Risottu alla Milanese

Toto krémové rizoto, které je jedním z nejjednodušších a zároveň nejluxusnějších pokrmů z rýže, získává díky šafránu výraznou barvu a chuť. Podle legendy byl tento pokrm poprvé vytvořen někdy v 16. století při stavbě katedrály Duomo. Vymyslel ho prý buď mistr sklář milánské katedrály, vlámský malíř Valerio Diependale, nebo jeho učeň přezdívaný Zafferano (doslova šafrán), který tímto drahým kořením pravidelně obarvoval skleněná okna na žluto. První recept pod názvem risotto alla Milanese se však objevil v kuchařské knize Nuovo Cuoco Milanese Economico Giovanniho Felice Luraschiho z roku 1829 a postupem času se tato klasika s příchutí šafránu stala tradiční přílohou k ossobuco, dalšímu charakteristickému milánskému pokrmu.

Řazení produktů

346 položek celkem

Výpis produktů

hibernal 2024
280 Kč / ks
01007051
ZK rulandske sede 2023 eshop
Ocenění
01007043
SZ 2024 01007052
Balaz Hibernal polosuchý 01015131
ZS sauvignon 2023 eshop
280 Kč / ks
01007040
Neuburské 2023, Víno Šílová
Ocenění
280 Kč / ks
01007039

Ovládací prvky výpisu

346 položek celkem