Vína k Risottu e Patate
Riso e patate je tradiční italské rizoto, které se připravuje v celé zemi a má mnoho variant. Rizoto se často připravuje z kombinace rýže, například Vialone Nano, brambor, pancetty nebo Larda di Colonnata, cibule, rozmarýnu, olivového oleje, vývaru, másla a strouhaného Parmigiano-Reggiano. Lardo nebo pancetta se nakrájí na tenké plátky a osmaží na olivovém oleji s nakrájenou cibulí, rozmarýnem a bramborami nakrájenými na kostičky. Po několika minutách se do hrnce přidá rýže s naběračkou vývaru a rizoto se uvaří podle klasického způsobu přípravy. Po odstavení z ohně se do rizota vmíchá máslo a strouhaný sýr, promíchá se a před podáváním se nechá několik minut odstát. Toto uklidňující rizoto je obzvláště oblíbené, když je venku zima.
Řazení produktů
360 položek celkem