Vína k Romaduru
Ačkoli je dnes romadur považován za německý sýr, někteří se domnívají, že pochází z Belgie a do Německa byl přivezen ve 30. letech 19. století. Bez ohledu na původ je dnes považován za bavorskou specialitu. Tento měkký sýr se vyrábí ze syrového kravského mléka a obvykle se tvaruje do malých obdélníkových špalíčků. Během zrání (8-10 dní) se pravidelně omývá ve slané vodě, což sýru dodává charakteristickou červenohnědou kůru. Sýr Romadur má také výraznou kořeněnou vůni a charakteristickou chuť, která se pohybuje od jemné až po mírně pikantní. Jeho konzistence je měkká a krémová, takže se skvěle hodí ke krájení nebo mazání na chléb. Doporučuje se kombinovat s křupavým chlebem, silným pivem nebo sklenicí plného červeného vína.
Řazení produktů
360 položek celkem