Vína k Samose
Díky své křupavé struktuře a různým chutím představují samosy pro nováčky ideální úvod do světa indické kuchyně. Toto smažené trojúhelníkové pečivo se plní různými ingrediencemi od zeleniny po maso, například cibulí, čočkou, kořeněnými bramborami, hráškem nebo mletým masem. Říká se, že oblíbená zlatohnědá svačinka se do Indie dostala po starých obchodních cestách ze Střední Asie. Tyto slané trojúhelníčky se obvykle podávají horké a doplňují se nakrájenou cibulí, jogurtem nebo čerstvými domácími indickými čatní z různých ingrediencí, jako je máta, koriandr nebo tamarind. Ne všechny samosy jsou však slané - některé verze mohou obsahovat řadu sladkých přísad, jako jsou granátová jablka, mango a rozinky. Sladké nebo slané samosy lze najít po celé Indii v mnoha pouličních stáncích a podnicích u silnic, kde se čerstvě připravují a tradičně se k nim podává čaj masala chai.