Vína k Sataraši
Sataraš je dušená zelenina z rajčat, paprik, cibule, česneku a petržele. Přísady se nejprve osmahnou, poté se ochutí solí a pepřem a jemně podusí. Při přípravě pokrmu se doporučuje použít širokou pánev, aby se tekutina rychleji odpařila a zelenina si zachovala požadovaný tvar a strukturu. Sataraš se může jíst teplý i studený. Může se podávat samostatně nebo jako příloha ke smaženým masovým a rybím pokrmům. Když se v Chorvatsku v minulosti podával sataraš, hlava rodiny někdy žádala, aby se na pokrm položilo jedno nebo dvě vejce nahoru (čímž se pokrm na její žádost stal nevegetariánským). Zbytek rodiny mohl dostat pouze míchaná vejce, zatímco hlava rodiny někdy žádala také omeletu se šunkou a vejci, ale tato žádost byla obvykle vyhrazena pro slavnosti a podobné události.