Vína k Satay

Satay je tradiční indonéský pokrm, který se skládá z masa na špejli a podává se s omáčkou. K přípravě satay lze použít všechny druhy masa, dokonce i některé exotické druhy, jako je krokodýlí nebo hadí maso. Ve většině případů se maso před grilováním marinuje. Marinády se liší, ale obvykle obsahují tmavou sójovou omáčku, cukr, česnek, limetkovou šťávu a další koření. Předpokládá se, že pochází z indonéské oblasti Jáva a že se vyvinul pod vlivem muslimských obchodníků, kteří se přistěhovali z Indie. Jiná teorie tvrdí, že satay vytvořili v 19. století indonéští pouliční prodejci jako variaci na indický kebab. Tuto teorii podporuje skutečnost, že satay se stal populárním v době, kdy tyto oblasti osídlili muslimští a arabští přistěhovalci. Od chvíle, kdy vznikl na Jávě, se rychle rozšířil po celé jihovýchodní Asii a nakonec po celém světě. V Indonésii se stal národním pokrmem a dnes se s ním setkáte všude, od pouličních prodejců až po špičkové restaurace. K satay se nejčastěji podávají arašídová, sójová nebo ananasová omáčka.

Řazení produktů

360 položek celkem

Výpis produktů

hibernal 2024
280 Kč / ks
01007051
SZ 2024 01007052
Just secco! 2023 rosé  Vinařství Šílová 01007056
RULANDSKÉ SEDE (2)
280 Kč / ks
01007059

Ovládací prvky výpisu

360 položek celkem