Vína k sendviči Bocadilo
Bocadillos nebo bocatas jsou španělské sendviče připravované z baget španělského typu známých jako barra de pan, na rozdíl od běžných sendvičů, které se připravují z moderního bílého chleba, ve Španělsku známého jako pan de molde. Mezi nejčastější náplně sendvičů bocadillos patří maso, sýr, tuňák, omelety, jamón nebo klobásy chorizo. Španělé do bocadillos obvykle nepřidávají cibuli, majonézu, okurky ani salát, ale chléb někdy potírají rozpůlenými rajčaty nebo olivovým olejem. Vzhledem k oblíbenosti těchto sendvičů se náplně v jednotlivých regionech liší - omelety se obvykle jedí k snídani nebo jako odpolední svačina a obsahují vejce, sýr, fazole, papriky a brambory; bocadillos s masem se často připravují z kuřecího, hovězího, vepřového, koňského nebo kozího masa; a bocadillos s rybami často obsahují sépie, sardinky a chobotnice. Tyto sendviče najdete všude, od barů a taveren až po občerstvení u silnic, ale pravděpodobně je nenajdete na jídelním lístku restaurace.