Vína k Shumai knedlíčkům
Shumai, v doslovném překladu vařit a prodávat, je základní pokrm kuchyně dim sum, který se skládá z otevřeného knedlíku plněného mletým vepřovým masem v páře a někdy i jemně nakrájenými krevetami nebo čínskými černými houbami. Po uvaření se shumai často zdobí jedním hráškem, rybím vejcem nebo malým kouskem mrkve na povrchu. Původ má v čajovnách podél Hedvábné stezky v kantonské Číně a od té doby se pokrm rozšířil do celého světa. V Číně existuje mnoho regionálních variant této chuťově výrazné pochoutky, ale mimořádně oblíbená je také v Indonésii, Japonsku a na Filipínách. V Indonésii se k tomuto pokrmu obvykle podává tofu, zelenina a arašídová omáčka, na Filipínách rýže nebo různé dipy a v Číně se shumai často podává s har gow, jiným typem knedlíčků plněných krevetami, šalotkou a bambusovými panáky.