Vína k Sole Meunière

Tento klasický francouzský pokrm z mořských plodů se připravuje z filetů mořského jazyka, které se lehce obalí v hladké mouce a osmaží na másle. Když je ryba hotová, přidá se do pánve citronová šťáva a krátce se povaří, dokud se všechny chutě nespojí. Ryba se obvykle dochucuje solí, pepřem a nasekanou petrželkou. I když se k přípravě pokrmu obvykle používají filety, někteří s oblibou používají ryby vcelku, které se pak tradičně filetují přímo před hosty. V tradiční kuchyni se název meunière vztahuje k technice vaření ingrediencí v hnědém másle a citronové šťávě nebo k lehkému obalení ingrediencí v mouce před smažením. Ve francouzštině se slovo meunière vztahuje k mlynářově ženě a odkazuje na skutečnost, že se mouka používá k poprášení ryby. Tento tradiční francouzský pokrm získal celosvětovou proslulost, když se o něm poprvé zmínila známá autorka kuchařek Julia Childová ve svém knižním bestselleru. Sole meunière se obvykle podává s bramborovou kaší nebo vařenými brambory.

Řazení produktů

360 položek celkem

Výpis produktů

hibernal 2024
280 Kč / ks
01007051
SZ 2024 01007052
Just secco! 2023 rosé  Vinařství Šílová 01007056
RULANDSKÉ SEDE (2)
280 Kč / ks
01007059

Ovládací prvky výpisu

360 položek celkem