Vína k steaku au Poivre
Steak au poivre je francouzský pokrm, který se skládá z hovězího steaku obaleného v drcených zrnkách pepře. Podává se s omáčkou, která se připravuje na stejné pánvi, na které se předtím připravoval steak. K tomuto pokrmu se obvykle podávají brambory a salát. Podle Francise Marie, známého odborníka na steaky, pokrm vznikl v 19. století v normandských bistrech, kam muži brali ženy na pozdní večeře se steakem au poivre kvůli údajným afrodiziakálním účinkům pepře. K vynálezu pokrmu se přihlásilo mnoho šéfkuchařů, z nichž nejznámější byl Émile Lerch, majitel restaurace Albert na Champs-Élysées v Paříži, který uvedl, že pokrm poprvé připravil v roce 1930. Bez ohledu na "vynálezce" zůstává steak au poivre základem typické francouzské kuchyně. Nevíte-li s jakými víny párovat steak au poivre - nevadí, připravili jsme je pro vás...