Vína k Surf and Turf
Surf and turf může obsahovat různé přísady, ale tradičně se jedná o předkrm, který obsahuje jak porci masa, tak porci mořských plodů. Maso je obvykle steak, zatímco mořské plody mohou být cokoli od humra po krevety nebo garnáty. Původ jídla surf and turf je těžké určit, ale steaky a mořské plody se staly oblíbenými v 60. letech 20. století v celých Spojených státech. Maso se obvykle griluje a podává s hustou omáčkou, zatímco mořské plody se obvykle grilují, smaží, pečou nebo vaří, v závislosti na výběru mořských plodů. Ačkoli je surf and turf někdy spojován s nekvalitním jídlem, může být často nejdražší položkou na jídelním lístku, protože se při něm používají drahé suroviny. Jídla surf and turf jsou však stále poměrně oblíbená a existuje dokonce svátek jídla nazvaný Národní den surf and turf, který se slaví každý přestupný rok 29. února.