Vína k sýru Bagoss
Bagoss je jedinečný italský sýr vyráběný v malé vesnici Bagolino. Vyrábí se z kravského mléka Bruna Alpina a při lámání sýřeniny se do sýra přidává šafrán, což má za následek typickou slámově žlutou barvu těla. Sýr zraje nejméně 12 měsíců, ale může se nechat zrát až 3 roky. Jeho kůra je hladká a vůně připomíná čerstvě posekanou trávu. Chuť je pikantní, mírně kořeněná a pikantní. Bagoss by se měl vždy konzumovat při pokojové teplotě, aby se plně projevily a ocenily tóny kaštanů a vlašských ořechů. Sýr se doporučuje kombinovat s plnými vyzrálými červenými víny a mladými šumivými víny. Bagoss se často používá jako náplň do slaných pokrmů, ale lze jej také nastrouhat na těstoviny, polévky nebo rizota. Nejlepšího zážitku dosáhnete, když ho necháte pomalu roztát na plátku horké polenty.