Vína k Tacos

Tacos jsou národním pokrmem Mexika, jehož kořeny sahají až k mexickým stříbrným dolům v 18. století, kdy slovo tacos označovalo střelný prach, který se zabalil do kousku papíru a vložil do kamene. Používalo se k dobývání vzácné rudy z dolů a nazývalo se tacos de minero neboli hornické tacos. Dnes je toto slovo všeobecně známé jako označení pro hlavní pouliční jídlo a rychlé občerstvení v Mexiku - tenké, ploché tortilly pečené na roštu, pokryté četnými náplněmi, přeložené a konzumované bez jakéhokoli náčiní. Taco je v podstatě cokoli, co se jí na měkké tortille, a existuje jich nepřeberné množství. V Sonoře na severu Mexika se jí klasické carne asada - tenké plátky masa grilované na uhlí a doplněné salsou, cibulí, guacamole a limetkou. V Baja se příloha skládá ze smažené ryby se zelím a kyselou majonézovou omáčkou. V Mexico City jsou nejoblíbenější variantou sudados (vypocené tacos), plněné vařeným a dušeným masem. V Jaliscu a Michoacanu připravují carnitas, které se jedí ráno nebo brzy odpoledne, plněné smaženými kousky vepřového masa, které se podle chuti krájí na plátky. Jí se v každou denní i noční dobu a v Mexiku je najdete na každém rohu v restauracích zvaných taquerias. Případně se dají koupit u mnoha pouličních prodejců.

Řazení produktů

360 položek celkem

Výpis produktů

hibernal 2024
280 Kč / ks
01007051
SZ 2024 01007052
Just secco! 2023 rosé  Vinařství Šílová 01007056
RULANDSKÉ SEDE (2)
280 Kč / ks
01007059

Ovládací prvky výpisu

360 položek celkem