Vína k Uherskému salámu

Budapesti téliszalámi je uzená a sušená klobása válcovitého tvaru, která se vyrábí z vepřového masa a vepřového sádla z vykastrovaných samců prasat a nekrmivých samic starších jednoho roku. Vnější strana klobásy je pokryta ušlechtilou bílošedou až bílou plísní, která je důsledkem vlhkého vzduchu v blízkosti Dunaje. Klobása má výraznou chuť koření, bílého pepře a sladké papriky. Snadno se krájí a plátky vypadají jako mozaika světle hnědého nebo červeného masa a světle bílých kousků tuku. Její konzistence je krémová, jemná a rozplývá se v ústech. Klobása musí zrát nejméně 90 dní a poté se prodává buď vcelku, nebo nakrájená na plátky a zabalená ve vakuových obalech. Tento výrobek se vyrábí v Budapešti a okolí a v minulosti se vyráběl pouze v zimě, odtud název téliszalámi (zimní salám). U nás jej známe jako uherský salám.

Řazení produktů

360 položek celkem

Výpis produktů

hibernal 2024
280 Kč / ks
01007051
SZ 2024 01007052
Just secco! 2023 rosé  Vinařství Šílová 01007056
RULANDSKÉ SEDE (2)
280 Kč / ks
01007059

Ovládací prvky výpisu

360 položek celkem