Vína k vaflím

Lahodné a voňavé vafle jsou nejznámější belgickou kulinářskou značkou. Vyrábějí se z hustého nebo řídkého těsta a pečou se ve speciálně navrženém vaflovači, který na horní a spodní straně každého koláče vytváří neobvyklý kostkovaný vzor. V Belgii existují dvě odlišné varianty tohoto národního dezertu: lehké bruselské vafle a hutnější lutyšské vafle. Hlavní rozdíl spočívá v těstě: zatímco těsto bruselských vaflí je řídké a řídké, Liege se vyrábí z hustého těsta podobného briošce, které vytváří koláč s nerovnými okraji a hustou strukturou. Tento rozdíl je však uznáván pouze v Belgii, zatímco všude jinde na světě je tento oblíbený dezert známý jednoduše jako belgická vafle. Přestože se vafle v belgické kuchyni objevují již od středověku a původně se vyráběly ze směsi ječmene a ovsa, proslavila je až Světová výstava, která se konala v New Yorku v roce 1964. Maurice Vermersch, inovátor moderní verze vaflí, se rozhodl nabídnout je americkým občanům, což se ukázalo jako velký hit. Od té doby se vafle staly běžnou součástí snídaní v tradičních amerických jídelnách. V Belgii jsou však vafle považovány za pouliční jídlo - jedí se téměř vždy z ruky a na cestách. Obvykle se podávají hladké nebo posypané moučkovým cukrem, ale moderní verze mohou být posypané čímkoli od šlehačky a čokolády až po karamel nebo plátky ovoce.

Řazení produktů

360 položek celkem

Výpis produktů

hibernal 2024
280 Kč / ks
01007051
SZ 2024 01007052
Just secco! 2023 rosé  Vinařství Šílová 01007056
RULANDSKÉ SEDE (2)
280 Kč / ks
01007059

Ovládací prvky výpisu

360 položek celkem