Vína k vepřovému kolenu

Termín Schweinshaxe se obvykle používá v jižních částech Německa, převážně v Bavorsku, a označuje celé vepřové koleno, které se peče několik hodin, dokud není důkladně propečené a kůže není zlatohnědá a křupavá. Vepřová kolena jsou základem tradiční německé kuchyně a používají se pro ně různé názvy, například hachse, haxe, haxn, knöchla, hechse, hämmchen a bötel, především v závislosti na regionu a mírně odlišném postupu přípravy. Eisbein je severní verze pokrmu, která se obvykle nakládá nebo nakládá a poté vaří. Ačkoli se běžně vyskytuje v restauracích po celé zemi i regionu, Schweinshaxe je kvintesencí pokrmů na oblíbeném lidovém festivalu Oktoberfest. Koleno se téměř vždy podává vcelku a obvykle se k němu podává kysané zelí, dušené zelí, pečené brambory nebo bramborové knedlíky. Podobné pokrmy se objevují i v dalších evropských zemích, u nás jej známe jako pečené vepřové koleno.

Řazení produktů

360 položek celkem

Výpis produktů

hibernal 2024
280 Kč / ks
01007051
SZ 2024 01007052
Just secco! 2023 rosé  Vinařství Šílová 01007056
RULANDSKÉ SEDE (2)
280 Kč / ks
01007059

Ovládací prvky výpisu

360 položek celkem