Vína k Vindaloo

Vindaloo je aromatické kari, které je oblíbené v Anglii a indických oblastech Goa a Konkan. Obvykle se připravuje z marinovaného vepřového masa, ale může se připravovat i z kuřecího, hovězího nebo skopového. Název pokrmu vychází z nesprávně vyslovovaného portugalského jídla carne de vinha d'alhos, což znamená maso marinované ve vinném octu a česneku. Portugalští objevitelé přivezli tento pokrm do Goa v 15. století, kdy ho přizpůsobili místním podmínkám - protože v Indii nebyl vinný ocet, františkánští kněží připravili vlastní verzi s palmovým vínem.Do pokrmu bylo přidáno mnoho indického koření, například tamarind, skořice, kardamom a pálivé chilli.Vindaloo bylo později přivezeno do Anglie, kde se z něj stalo další pálivé kari, které kvůli nadměrnému používání chilli v moderní anglo-indické kuchyni ztratilo některé zemité chutě a vyváženost četného koření. Nevíte-li s jakými víny párovat vindaloo - nevadí, připravili jsme je pro vás...

Řazení produktů

360 položek celkem

Výpis produktů

hibernal 2024
280 Kč / ks
01007051
SZ 2024 01007052
Just secco! 2023 rosé  Vinařství Šílová 01007056
RULANDSKÉ SEDE (2)
280 Kč / ks
01007059

Ovládací prvky výpisu

360 položek celkem