Vína ke Cordon Bleu
Cordon bleu je velmi oblíbené mezinárodní jídlo švýcarského původu. V nejzákladnější podobě se skládá z masového řízku, který je naplněn tenkým plátkem šunky a sýra (obvykle Gruyère), obalen v trojobalu a buď smažen v rozpáleném oleji, nebo mělce osmažen na pánvi, případně zapečen v troubě. Pokrm se obvykle připravuje ze dvou masových řízků, jeden na druhém, mezi nimiž je vložena šunka a sýr. První zmínka o cordon bleu se nachází v kuchařské knize z roku 1949. Dnes existuje mnoho variant tohoto pokrmu, například telecí cordon bleu, kuřecí cordon bleu a cordon bleu podávaný s houbovou omáčkou. Pokrm se může podávat s různými přílohami, jako jsou hranolky nebo vybraná zelenina a přílohy, jako jsou citronové klínky a petrželka. Nevíte-li s jakými víny párovat cordon bleu - nevadí, připravili jsme je pro vás...