Vína ke Guacamole
Guacamole je světoznámá máslová pochoutka, jejíž historie sahá až do aztécké říše v roce 1500. Je to zdravá směs zralého rozmačkaného avokáda, cibule, chilli, volitelně rajčat a vybraných koření, jako je mořská sůl a koriandr. Hvězdou tohoto neuvěřitelně jednoduchého pokrmu je avokádo s vysokým obsahem nenasycených tuků, draslíku, vitamínů, minerálů a bílkovin, jehož název pochází z aztéckého ahuacatl, což znamená varle nebo varlatový strom, a proto Aztékové věřili, že je afrodiziakem. Guacamole se někdy připravuje v molcajete, tradičním mexickém hmoždíři, kde se cibule, chilli papričky a sůl rozmělní na kaši a přidají se k nahrubo rozmačkanému avokádu. Guacamole je samozřejmě tak dobré, jak dobré je avokádo, z něhož se připravuje, a mezi nejlepší patří ořechové a krémové avokádo Hass a jemné avokádo Fuerte. Obvykle se k němu podávají kukuřičné chipsy, nachos nebo tortilly, takže guacamole se obvykle podává jako dip. Bez ohledu na jeho umístění na stole je důležité podávat ho čerstvé, než zoxiduje a změní svou zářivě zelenou barvu na tmavší hnědý odstín.