Vína ke kanadské kuchyni
Kanadská kuchyně se vyznačuje se svou velkou rozmanitostí. Odráží etnickou a kulturní pestrost této země a byla ovlivněna různými kuchyněmi z celého světa. Jedním z hlavních vlivů na kanadskou kuchyni byly britská a francouzská kuchyně. Tyto vlivy se promítly do mnoha tradičních kanadských pokrmů a způsobu vaření. Díky tomu se v kanadské kuchyni najdeme například pokrmy jako poutine, což je oblíbené kanadské jídlo pocházející z provincie Québec. Skládá se z hranolek, které jsou pokryté čerstvým sýrem vývary a zalité horkou omáčkou. Kromě britské a francouzské kuchyně byla kanadská kuchyně ovlivněna i původními obyvateli země, jako jsou Indiáni, Inuité a Métisové. Mnoho tradičních kanadských pokrmů a surovin pochází z jejich kultur, což dodává kanadské kuchyni další zajímavé prvky. Mezi oblíbené pokrmy patří například jitrnice, která je často podávána s javorovým sirupem, jež je jedním z nejznámějších kanadských produktů. Díky rozlehlému pobřeží je Kanada známá kvalitními čerstvými mořskými plody, jako jsou krabi, humři, ústřice, mušle a losos. Kromě toho kanadská kuchyně využívá také mnoho sezonního ovoce, jako jsou třešně, které jsou oblíbené v koláčích a dezertech.