Vína ke kapřím hranolkám
Kapří hranolky jsou skvělým způsobem, jak oživit tradiční smaženého kapra na vánočním stole. Tento pokrm je oblíbeným (nejen) vánočním jídlem, které přináší nový zážitek a chuťové dobrodružství na váš stůl. Kapří hranolky mají několik výhod oproti tradičnímu smaženému kaprovi. Za prvé, neobsahují kosti, takže nemusíte řešit nepohodlí s jejich odstraňováním při konzumaci. Kousky kapra jsou natolik malé, že kosti jsou drobné a snadno rozpoznatelné. Za druhé, kapří hranolky mají díky marinádě z čerstvých bylinek a koření výraznou a osvěžující chuť. Tato marináda dokonale přehluší případnou pachuť rybiny nebo pro někoho tzv. bahna, které může být spojena s kaprem. Kousky ryby jsou také příjemně pikantní, což je velmi odlišné od tradičních sladkých kaprů na vánočním stole. Příprava začíná výběrem kvalitního kapřího masa. Důležité je také nasolit kapra a namočit ho do mléka nebo slaného roztoku na čtyřiadvacet hodin, což pomáhá zmírnit případný rybí oder. Poté se kapr nakrájí na malé kousky a marinuje se v omáčce z čerstvých bylinek a koření. V případě kapřích hranolků jsou kůstky odstraněny z velké části a postupně se maso prořeže hustými řezy, aby se zbavilo i slabých kůstek uvnitř. Tento postup je efektivní a umožňuje, aby se maso po tepelné úpravě znovu scelilo. Výsledkem jsou malé a křupavé kousky kapra s výraznou chuťovou paletou. Kapří hranolky jsou skvělým doplňkem na vánočním stole, který zachovává tradici, ale zároveň přináší nový a zajímavý zážitek. Takže pokud se chcete letos trochu odvázat od klasického smaženého kapra, vyzkoušejte tyto hranolky a pochutnejte si na jejich výjimečné chuti a křupavosti.