Vína ke kaprovi

Výrazná a jemná, lehká, máslová chuť masa je pro kaprovité ryby typická díky vynikající, čisté vodě, ve které jsou kapři chováni a příkrmům sestávajícím z obilovin. Chcete-li zažít opravdový gurmánský zážitek, vyzkoušejte ho v rybí polévce se smaženými a na kostičky nakrájenými rohlíky, pošírovaného na víně se zeleninou a brambory nebo tradičně smaženého ve strouhance s bramborovým salátem - a to nejen na Vánoce. Existuje několik kaprů "nahodíme Vám háček" na dva naše oblíbence. Prvním je Třeboňský kapr, chovaný v rybnících v Třeboňské pánvi v CHKO Třeboňsko u nás v České republice. Ryby mají tmavě zelený, šedý nebo šedomodrý hřbet a žlutobílé břicho. Jejich tělo se vyznačuje vysokým hřbetem, dorůstají velikosti až jednoho metru a hmotnosti 20 kilogramů.Loví se však ve věku tří až čtyř let, kdy se jejich hmotnost pohybuje od 1,20 do 3,20 kilogramu. Maso je tehdy nejkvalitnější a má poměrně nízký obsah tuku. Druhým je Pohořelický kapr - ryba s vynikající růstovou schopností, vysokým hřbetem a malou hlavou, který se chová v okresech Břeclav a Znojmo v Jihomoravském kraji. Kapr se vyznačuje mimořádnou odolností a zdravím a má pevnou, konzistentní svalovinu. Jeho zbarvení se pohybuje od růžové po sytě červenou barvu, má svěží rybí vůni a jemnou chuť. Kapr je také vysoce ceněn pro své kulinářské vlastnosti a kuchařskou kvalitu. Chov ryb je v regionu přítomen již od 13. století, přičemž vynikající klimatické podmínky, teplota vody a dlouhé vegetační období příznivě ovlivňují produkci ryb.

Řazení produktů

360 položek celkem

Výpis produktů

hibernal 2024
280 Kč / ks
01007051
SZ 2024 01007052
Just secco! 2023 rosé  Vinařství Šílová 01007056
RULANDSKÉ SEDE (2)
280 Kč / ks
01007059

Ovládací prvky výpisu

360 položek celkem