Vína ke Karē Raisu
Japonské kari je velmi oblíbeným pokrmem v celém Japonsku. Vzhledem k tomu, že se kari téměř vždy podává s rýží, lze velmi často slyšet výraz karē raisu. Kari do Japonska přivezli Britové v 19. století, kdy Japonsko v době Meidži vítalo cizince a jejich zboží. Výsledkem je, že japonské kari je podobné anglickému kari, které se vyznačuje velkým používáním kari prášku. Pokrm se vyvinul v kari rýži, bohatou dušenou směs masa a zeleniny (např. mrkve, cibule a brambor), která se přelévá krátkozrnnou bílou rýží. Mezi běžné přílohy patří lilek, lotosový kořen a okurky na povrchu. Existuje také oblíbená varianta kare raisu zvaná katsu kare, což je pokrm z kari rýže, na který se přidává kousek smaženého vepřového řízku zvaného tonkatsu.
Řazení produktů
360 položek celkem