Vína ke Katong Laksa
Jak název napovídá, tato varianta laksy pochází ze čtvrti Katong v centrální části Singapuru. Jejím základem je pikantní vývar z krevet, který je ochucený kokosovým mlékem a speciální pastou laksa složenou ze sušených krevet, bylinek a koření. Dalšími prvky jsou husté rýžové nudle a různá koření a zálivky, jako jsou krevety, rybí koláčky, kohouti, tofu obláčky, rybí kuličky, pikantní omáčka sambal nebo koriandr. Nudle v Katong laksa jsou vždy nakrájeny na menší kousky a při servírování je ke každé misce přiložena lžíce. Předpokládá se, že pokrm pochází od Peranakanů (Číňanů z průlivu), ale proslavil se během sporu o to, ve kterém stánku se podává původní verze. Nejrozšířenější teorie tvrdí, že bratři Ngové ho poprvé začali prodávat v roce 1963 ve stánku, který se tehdy jmenoval Marine Parade. Když se museli odstěhovat, jejich místo převzala Nancy Limová, která ho později přejmenovala na 328 Laksa. Nakonec se objevily četné stánky, paní Limová svůj podnik přesunula a synové bratrů Ngových otevřeli nový obchod s laksou.