Vína ke Kormě
Korma je dušené maso (i když se dá připravit i ve vegetariánské verzi) s jemnou chutí, které se připravuje ze šafránu, jogurtu a různých druhů koření, jako je koriandr, zázvor, kmín, chilli a kurkuma. Předpokládá se, že vznikla v královské kuchyni Akbara v polovině 15. století jako spojení perské a indické kuchyně. Své jméno dostal podle jednoho z kmenů Rádžpútů, válečnického klanu v západní Indii. Korma se doporučuje podávat s plochými chleby, jako je čapátí, paratha nebo naan. Existují tři hlavní základy kormy: Severoindická korma s mandlemi, kešu oříšky a jogurtem (existují dvě podskupiny této kormy: Mughalai (se sníženým obsahem mléka) a Shahi - se smetanou), kašmírská korma s mandlemi, kešu, jogurtem, mlékem a sušeným ovocem a jihoindická korma s kokosem, kokosovým mlékem, mandlemi, kajenskými papričkami a fenyklovými semínky. Nevíte-li s jakými víny párovat kormu - nevadí, připravili jsme je pro vás...