Vína ke krabímu koláči
Krabí koláč je oblíbený americký druh rybího koláče, který se skládá z masa korýšů, strouhanky, vajec a dochucovadel, jako je hořčice, worcestrová omáčka a čerstvé bylinky. Koncept mletého rybího masa v kombinaci s dalšími přísadami pochází z dávných dob, kdy bylo surovin málo. Předpokládá se, že určitý druh krabího koláče poprvé přivezli do prvních kolonií angličtí osadníci. Z 19. století pochází řada receptů na krabí koláčky, z nichž mnohé kombinovaly strouhanku a koření, některé se smažily. Než se však ve 20. století objevil termín krabí dort, říkalo se jim krabí placičky nebo krabí krokety. Dnes jsou krabí koláčky nejoblíbenější v Nové Anglii, na pobřeží Mexického zálivu, na severozápadě Pacifiku a na severním pobřeží Kalifornie. Obvykle se podávají v hamburgerové housce, doplněné slanými krekry, citronovými plátky, hranolky, zelným salátem nebo brambory.