Vína ke králíkovi
Králičí maso je vysoce ceněné pro svou jemnou chuť, výborné nutriční hodnoty a lehkou stravitelnost. Je bledě růžové až bílé barvy, jemně vláknité a měkké. Obsahuje velké množství kvalitních bílkovin a málo tuku. Králičí maso je dostupné v chlazené i mražené podobě, vcelku nebo rozdělené na jednotlivé porce, jako jsou přední a zadní půlky, hřbet, stehna nebo filety. Vnitřnosti králíka, jako jsou srdce, játra a ledvinky, jsou považovány za delikatesu. Králičí maso lze připravovat různými způsoby. Na minutkovou úpravu se hodí maso z hřbetu nebo kýty. Na vaření a dušení se nejčastěji používá přední půlka králíka. Z nejoblíbenějších částí králíka jsou stehna, která se často pečou, mohou být konfitována nebo vykostěna a připravena jako řízky. Králík je známý svou úpravou na česneku podávaný se špenátem. Skvěle chutná také pečený s hořčicí, jablky nebo kořenovou zeleninou. Mleté maso králíka lze použít k přípravě rolády s dodatečnou slaninou nebo jako karbanátek. Srdce, játra a ledvinky lze podusit na cibulce nebo využít k přípravě paštiky. Králičí maso nabízí mnoho možností pro kulinářské tvoření a zahrnuje různé recepty na uspokojení chuťových pohárků.