Vína ke křidélkům Buffalo
Kuřecí křidélka "Buffalo" nemají nic společného s americkým bizonem (anglicky Buffalo znamená bizon pro upřesnění) a jsou pojmenovány podle místa svého vzniku - městě Buffalo ve státě New York. O původu těchto lahodných kuřecích křidélek se vypráví mnoho historek, ale ta, která se zdá být nejautentičtější, říká, že se poprvé podávala v baru Anchor v Buffalu. V roce 1964 dostala majitelka baru Teressa Bellissimo náhodou zásilku kuřecích křidýlek a nevěděla, co s nimi, a tak ji napadlo křidýlka usmažit a podávat je v horké omáčce s dresinkem z modrého sýra a tlustě nakrájenými celerovými tyčinkami. Lidé si pokrm zamilovali a brzy se stal základem jídelníčku baru. Buffalo křidélka mají na povrchu křupavou kůži, uvnitř křehké maso a speciální pálivá omáčka napuštěná octem a máslem s celerovými tyčinkami a dresinkem z modrého sýra poskytuje dokonalou příležitost zchladit pálivost křidélek. Křídla Buffalo dnes najdete v každém sportovním baru, při grilování a téměř na každé oslavě Super Bowlu v USA. Nevíte-li s jakými víny párovat křidélky Buffalo - nevadí, připravili jsme je pro vás...