Vína ke křidélkům Buffalo

Kuřecí křidélka "Buffalo" nemají nic společného s americkým bizonem (anglicky Buffalo znamená bizon pro upřesnění) a jsou pojmenovány podle místa svého vzniku - městě Buffalo ve státě New York. O původu těchto lahodných kuřecích křidélek se vypráví mnoho historek, ale ta, která se zdá být nejautentičtější, říká, že se poprvé podávala v baru Anchor v Buffalu. V roce 1964 dostala majitelka baru Teressa Bellissimo náhodou zásilku kuřecích křidýlek a nevěděla, co s nimi, a tak ji napadlo křidýlka usmažit a podávat je v horké omáčce s dresinkem z modrého sýra a tlustě nakrájenými celerovými tyčinkami. Lidé si pokrm zamilovali a brzy se stal základem jídelníčku baru. Buffalo křidélka mají na povrchu křupavou kůži, uvnitř křehké maso a speciální pálivá omáčka napuštěná octem a máslem s celerovými tyčinkami a dresinkem z modrého sýra poskytuje dokonalou příležitost zchladit pálivost křidélek. Křídla Buffalo dnes najdete v každém sportovním baru, při grilování a téměř na každé oslavě Super Bowlu v USA. Nevíte-li s jakými víny párovat křidélky Buffalo - nevadí, připravili jsme je pro vás...

Řazení produktů

347 položek celkem

Výpis produktů

hibernal 2024
280 Kč / ks
01007051
ZK rulandske sede 2023 eshop
Ocenění
01007043
SZ 2024 01007052
Balaz Hibernal polosuchý 01015131
ZS sauvignon 2023 eshop
280 Kč / ks
01007040
Neuburské 2023, Víno Šílová
Ocenění
280 Kč / ks
01007039

Ovládací prvky výpisu

347 položek celkem