Vína ke Kung Pao

Kuřecí kung pao je základním pokrmem západní čínské kuchyně a jedním z nejoblíbenějších jídel cizinců v Číně.Jedná se o pikantní smažený pokrm z kuřecího masa nakrájeného na kostičky, zeleniny, arašídů a sečuánských pepřů. Bylo vynalezeno v provincii Sečuán a má jedinečný a zajímavý příběh vzniku. V 19. století spadl chlapec jménem Ding Baozhen do řeky a málem se utopil. Kolemjdoucí cizinec ho zachránil a po letech Ding vyrostl a stal se vládním úředníkem. Navštívil muže, který ho zachránil, a při návštěvě jeho domu snědl pokrm z kuřecího masa nakrájeného na kostičky, arašídů a pálivých pepřových zrnek. Dingovi pokrm tak zachutnal, že požádal kuchaře o recept a začal ho podávat svým hostům. Pokrm se v provincii Sečuán rychle rozšířil a o mnoho let později je stále oblíbený jak v Číně, tak ve zbytku světa. Ačkoli se v Severní Americe běžně konzumuje, pokrm se vaří jinak a postrádá jedinečné koření, díky němuž je originál tak aromatický, protože až do roku 2005 byl jeho dovoz do Spojených států zakázán. Přesto zůstává jedním z nejoblíbenějších jídel ve většině čínských restaurací po celém světě.

Řazení produktů

360 položek celkem

Výpis produktů

hibernal 2024
280 Kč / ks
01007051
SZ 2024 01007052
Just secco! 2023 rosé  Vinařství Šílová 01007056
RULANDSKÉ SEDE (2)
280 Kč / ks
01007059

Ovládací prvky výpisu

360 položek celkem