Vína ke kuřecímu sendviči
Pokud jde o původ, ačkoli se Truett Cathy (zakladatel řetězce rychlého občerstvení Chick-fil-A) prohlásil za jeho vynálezce, není to pravda - kuřecí sendvič je mnohem starší než 40. léta 20. století a popravdě nevíme, kdy a kdo ho vytvořil. V USA existuje mnoho druhů kuřecích sendvičů, například v Ohiu je to sendvič s drceným kuřecím masem. Také hamburgery často nabízejí kuřecí sendviče jako alternativu k hovězímu masu. Tyto sendviče se připravují stejně jako hamburgery a na jídelních lístcích je najdete pod názvy jako "chicken burger" nebo "chicken on the bun". Pokud však jde o celosvětově známé varianty, existuje jich také mnoho. Například v Irsku existuje rohlík s kuřecím masem, který se skládá z bagety naplněné obaleným a osmaženým kuřecím masem. Ve východní Kanadě existuje hot chicken sandwich, což je sendvič s kuřecím masem zalitým omáčkou, často doplněný hráškem, který se jí nožem a vidličkou.V Mexiku a Venezuele je to pepito, rohlík nebo houska plněná buď hovězím, nebo kuřecím masem a fazolemi.