Vína ke kuřeti Kyjev

Kuře Kyjev se skládá z vykostěných, rozklepaných kuřecích prsou, která se obtočí kolem vychlazeného másla s bylinkami, opeče a usmaží v trojobalu. Ačkoli je tento pokrm velmi oblíbený, nikdo neví, odkud pochází a jak získal svůj název, a existuje řada protichůdných teorií, které jeho vynález připisují ukrajinským, ruským a francouzským kuchařům. Podle pověstí vznikl tento recept na začátku 20. století v kyjevském hotelu Continental jako variace na francouzské jídlo côtelette de volaille. Původně se připravoval z kuřecích stehen, která byla podávána s ozdobným papírovým obalem, držícím kosti pohromadě. Později se začala více upřednostňovat kuřecí prsa. Na vrcholu popularity byl v 70. letech 20. století, ale koncem 80. let 20. století s nástupem nouvelle cuisine rychle upadl v nemilost. Zajímavé je, že v turistických brožurách sovětských hotelů byli hosté varováni před nebezpečím potřísnění horkým máslem. Nevíte-li s jakými víny párovat kuře kyjev- nevadí, připravili jsme je pro vás...

Řazení produktů

360 položek celkem

Výpis produktů

hibernal 2024
280 Kč / ks
01007051
SZ 2024 01007052
Just secco! 2023 rosé  Vinařství Šílová 01007056
RULANDSKÉ SEDE (2)
280 Kč / ks
01007059

Ovládací prvky výpisu

360 položek celkem