Vína ke kuřeti na paprice
Kuře na paprice je pokrm s původem v Maďarsku (resp. v Uhrách), známý je tam jako „paprikás csirke“, což se v českém překladu nazývá „kuřecí paprikáš". V 19. století se stal oblíbeným jídlem v celém Rakouském císařství, kde byl znám jako „Paprikahendl", a postupně se dostal i do českých zemí, kde je dodnes populárním pokrmem. I když má původ v Maďarsku, všeobecně je nyní brán jako český pokrm. K ingrediencím tohoto pokrmu patří kuřecí stehna, cibule, sladká paprika, mouka a smetana. Kuře na paprice se často podává s různými tradičními přílohami. V Maďarsku je tradiční přílohou „nokedli“, což jsou nudle vyrobené z vejce a mouky. V českém prostředí jsou běžnější přílohy jako houskové knedlíky, rýže, těstoviny nebo brambory.
Řazení produktů
360 položek celkem