Vína ke Quesadilla
Quesadilla je jednoduchá mexická svačinka, která se skládá z moučné nebo kukuřičné tortilly naplněné sýrem, který se dobře rozpouští. Běžně se přeloží napůl a konzumuje. Uvnitř quesadilly mohou být i jiné ingredience, například maso, fazole nebo brambory, ale sýr je vždy povinný (s výjimkou Mexico City, kde je sýr v quesadille často až na druhém místě). Někdy se nakrájí na klínky a podává se se salsou nebo guacamolem a může být doplněna zeleninou, například nakrájenými rajčaty, cibulí, salátem nebo pálivou paprikou. Původ quesadilly je poněkud nejasný, ale je známo, že sýr do Mexika přivezli Španělé spolu s dalšími mléčnými výrobky v koloniálních dobách a že tenké placky byly již základem života mezoamerických obyvatel. Španělé tento pokrm pojmenovali quesadilla. V severním Mexiku a v některých částech jihozápadu Spojených států jsou moučné tortilly rozšířenější než kukuřičné, a tak si quesadilly s moučnými tortillami začaly získávat oblibu i ve Spojených státech. Dnes existuje mnoho druhů a náplní do quesadillas, například chorizo, sýr Oaxaca, epazote a květy dýně.