Vína ke skotským vejcím

Skotská vejce jsou jednou z nejoblíbenějších britských pochoutek, která se skládá z vajec uvařených natvrdo, obalených v uzenině a strouhance. Na přání však mohou být vejce mírně tekutá. Kombinace těchto ingrediencí se pak smaží v rozpáleném oleji dozlatova a do křupava. Ačkoli se vejce mohou konzumovat jak teplá, tak studená, tradičně se konzumují chlazená, nejlépe s kyselou okurkou a čerstvým salátem. Předpokládá se, že tato pochoutka byla vynalezena v 19. století, kdy se vejce namáčela do vroucí vody s dezinfekčním prostředkem ve formě vápna, aby se uchovala. Tomuto procesu se říkalo scotching a vejce se při něm zbarvila. Skotská vejce byla vynalezena jako způsob, jak zamaskovat nevábná, avšak dokonale jedlá vejce. Existují lidé, kteří tvrdí, že skotská vejce byla v minulosti buď nóbl jídlem, nebo skromnou svačinou, ale bez ohledu na pravdu začala jejich obliba rychle klesat v 90. letech 20. století, kdy se začala objevovat na benzinových pumpách po celé zemi. V posledních letech došlo k určitému obratu, protože skotská vejce se začala objevovat na sociálních sítích, v časopisech a dokonce i v restauracích oceněných michelinskou hvězdou. Nevíte-li s jakými víny párovat skotská vejce - nevadí, připravili jsme je pro vás...

Řazení produktů

360 položek celkem

Výpis produktů

hibernal 2024
280 Kč / ks
01007051
SZ 2024 01007052
Just secco! 2023 rosé  Vinařství Šílová 01007056
RULANDSKÉ SEDE (2)
280 Kč / ks
01007059

Ovládací prvky výpisu

360 položek celkem