Vína ke slanému cibulovému koláči

Ačkoli se německý název zwiebelkuchen překládá jako cibulový koláč, lépe se popisuje jako slaný cibulový koláč. Základem pokrmu je tenká máslová kůrka, která se obvykle připravuje z kynutého těsta. Střed koláče je naplněn kombinací karamelizované cibule, uzené slaniny a krémové směsi vajec a zakysané smetany. Koláč se obvykle koření solí, pepřem a kmínem, které pokrmu dodávají hlubokou a zemitou chuť. I když existuje několik druhů zwiebelkuchen, tradičně se peče jako kulatý koláč s hlubokým talířem. V minulosti se tato slaná pochoutka připravovala z kyselého mléka a obyčejného chlebového těsta - běžných surovin v mnoha německých domácnostech. Dnes se vyrábí v mnoha tvarech, včetně obvyklé ploché obdélníkové formy, a může být upraven mnoha přísadami, jako je pórek a tvaroh. Běžně se připravuje doma, ale najdete ho i v mnoha německých restauracích po celé zemi. Zwiebelkuchen se běžně konzumuje během každoročního vinobraní a doporučuje se kombinovat s tradičními mladými víny.

1 položek celkem
Vytvořil Shoptet | Design Shoptetak.cz.