Vína ke smažené rýži Yangzhou
Yangzhou fried rice je čínský pokrm, který se skládá z rýže, vajec a zeleniny, jako je mrkev, houby, hrášek, přičemž mezi běžné přísady patří také krevety, maso, šalotky a čínská šunka. Tradiční verze mohou často obsahovat mořské okurky, krabí maso a bambusové výhonky. Předpokládá se, že pokrm pochází od generála Yang Su z dynastie Sui. Protože to bylo jedno z jeho oblíbených jídel, zavedl ho do kultury Yangzhou, když s císařem Yangdi patroloval Jiangdu. Původně se jednalo o rolnické jídlo připravované ze zbytků rýže v kombinaci s malými kousky masa a zeleniny. Tato smažená rýže se tradičně podává po hlavním jídle a před dezertem na čínských oslavách. V současné době existuje mnoho verzí tohoto pokrmu, které mohou být ochuceny sójovou omáčkou, červenou omáčkou nebo rýžovým vínem Shaoxing.