Vína ke smaženému tvarohu
Smažený tvaroh je místní pochoutkou v kuchyni středozápadních států USA a Kanady a vyrábí se z tvarohu, který vzniká předtím, než se sýry jako čedar zformují do bloků nebo koleček a nechají se zrát. Čerstvý tvaroh má gumovou strukturu a při kousnutí mírně skřípe, proto se někdy označuje jako skřípající sýr. Vrzání je známkou čerstvosti sýra a proto by se měl konzumovat ještě v den výroby. Ve Wisconsinu je mnoho sýráren a mlékáren, proto se v tomto státě vyrábí nejlepší a nejčerstvější tvaroh. O pravém wisconsinském tvarohu se říká, že je lehký, nadýchaný a hladký a že se rozplývá v ústech. Tvaroh se vyrábí v různých příchutích, například česnekové, pikantní cajunské, taco nebo jemné rančerské. Obvykle se podávají na poutích a karnevalech a někdy také v barech, řetězcích rychlého občerstvení a restauracích. V Kanadě je oblíbená jejich konzumace v poutine - pokrmu sestávajícím z hranolek přelitých hustou omáčkou, která je naplněna lahodným sýrovým tvarohem.