Vína ke staročeskému kubovi
Houbový kuba, též nazývaný černý kuba, je chutné a jednoduché jídlo, které se podává na Štědrý den jako oběd nebo součást slavnostní večeře. Recept na houbového kubu je velmi prostý, obsahuje pouze uvařené kroupy a namočené, uvařené nebo podušené houby. Houby jsou zde hlavní surovinou a hrají klíčovou roli. Doporučujeme použít hojně česneku a majoránky, a na závěr ještě trochu kmínu a pepře, aby se chuť ještě více zvýraznila. Všechny suroviny smíchejte s dostatečným množstvím sádla a zapečte v troubě do dokonalosti. Pro černou barvu houbového kuby je se užívají podzimní houby zvané stroček trubkovitý, které mají tmavou až právě téměř černou barvu. Pokud nemáte tuto specifickou houbu k dispozici, můžete nahradit jinými houbami.
Řazení produktů
360 položek celkem