Vína ke štice

Štika obecná, známá také jako pike, je extrémně dravou sladkovodní rybou, která překvapivě nabízí jemné, libové a chutné maso. Jedinou nevýhodou jsou množství ostrých kostí ve tvaru Y, ale ty jsou po tepelné úpravě přehledně uspořádané ve dvou řadách a s trochou zručnosti lze snadno vyjmout. Štiky se vyskytují téměř na všech světadílech - v jezerech, velkých rybnících a volně plynoucích řekách, kde číhají skryté ve vodních rostlinách a chytají menší ryby, včetně svých vlastních druhů. Jemné, světlé a libové maso mladých štik je obsahem tuku pouze 2 %, což je dělá skvělým kandidátem pro různé typy přípravy. Můžete je pozvolně smažit, vařit v páře, dusit, grilovat, fritovat, péct v těstě nebo podávat ve formě filetů. Solí se až po dokončení tepelné úpravy. Starší štiky se skvěle hodí do nádivky, pirohů, terin a knedlíčků. V Evropě je štika často plněna bylinkami a plátky citronu, oblíbená je i švestková nádivka, mandle a rozinky. Skvělé kombinace vytváří s koprem, křenovou omáčkou, estragonem nebo fenyklem. Pokud máte rádi exotičtější chuť, můžete vyzkoušet zázvor a šafrán. Stejně jako u jiných ryb, štika se skvěle hodí do aspiku. Smažená štičí játra s bylinkami, doplněná bílým chlebem nebo listovým salátem, tvoří vynikající předkrm.

Řazení produktů

360 položek celkem

Výpis produktů

hibernal 2024
280 Kč / ks
01007051
SZ 2024 01007052
Just secco! 2023 rosé  Vinařství Šílová 01007056
RULANDSKÉ SEDE (2)
280 Kč / ks
01007059

Ovládací prvky výpisu

360 položek celkem