Vína ke švýcarské kuchyni

Švýcarská kuchyně je jedinečná a plná chutí, které odrážejí rozmanitou kulturní identitu této alpské země. Vlivy sousedních zemí, jako je Francie, Německo a Itálie, se mísí s tradičními švýcarskými surovinami a technikami vaření, což dává vzniknout zajímavé a chutné kuchyni. Historie švýcarské kuchyně sahá do dávné minulosti, kdy se v horských oblastech rozvíjely tradiční jídla z místních surovin, jako jsou mléčné výrobky, brambory, koření a kořeny. Švýcarsko je proslulé svými sýry, a to nejen známým švýcarským ementálem, ale také dalšími regionálními sýry, jako je raclette. Jedním z nejznámějších švýcarských jídel je fondue, což je tradiční pokrm, kdy se rozpuštěný sýr podává společně s kousky chleba nebo vařenými bramborami. Fondue je nejen chutným jídlem, ale i společenským zážitkem, kdy se hosté sbíhají kolem stolu a namáčejí kousky jídla do teplého sýrového kotlíku. Vlivy sousedních zemí jsou také patrné v švýcarských pokrmech. Například Rösti, což jsou křupavé bramborové placky, mají původ v německé kuchyni, zatímco některá jídla, jako je risotto nebo gnocchi, jsou ovlivněna italskou kuchyní.

Řazení produktů

360 položek celkem

Výpis produktů

hibernal 2024
280 Kč / ks
01007051
SZ 2024 01007052
Just secco! 2023 rosé  Vinařství Šílová 01007056
RULANDSKÉ SEDE (2)
280 Kč / ks
01007059

Ovládací prvky výpisu

360 položek celkem