Vína ke žlutému curry

Jedním ze tří hlavních druhů kari v Thajsku je slavné žluté kari. Podobně jako červené a zelené kari se i žluté kari připravuje s kořením, jako je koriandr, kmín, citronová tráva, kafrové listy, česnek, galangal a mnoho dalších aromatických přísad. Koření se obvykle kombinuje s bramborami a cibulí a vše se zalévá krémovou a mírně sladkou omáčkou z kokosového mléka. Žluté kari se od ostatních druhů liší přidáním žlutého kari prášku, který pokrmu dodává charakteristickou barvu. Žluté kari patří do kategorie mírného thajského kari, protože neobsahuje mnoho pálivých chilli papriček, ale jeho chuť je založena na voňavém a lehce sladkém kari prášku. Obvykle se připravuje z kuřecího masa, ryb, kachny, zeleniny nebo tofu. Stejně jako ostatní thajská kari, i žluté kari má řídký vývar, který se liší od hustých indických druhů kari. Najdete ho všude v Thajsku a je to jedno z nejoblíbenějších thajských jídel, které se jí i mimo zemi. Tradičně se ke žlutému kari podává okurková pochoutka zvaná ajat. V Thajsku se žluté kari označuje jako kaeng kari. Nevíte-li s jakými víny párovat žluté kari - nevadí, připravili jsme je pro vás...

Řazení produktů

360 položek celkem

Výpis produktů

hibernal 2024
280 Kč / ks
01007051
SZ 2024 01007052
Just secco! 2023 rosé  Vinařství Šílová 01007056
RULANDSKÉ SEDE (2)
280 Kč / ks
01007059

Ovládací prvky výpisu

360 položek celkem