Jaro u Sing Wine

Zastihnout vinaře jinde než ve vinici touto dobou už není jednoduché. O to více děkujeme Michalovi a Hance Teturovým, že si našli čas a napsali nám, jak to u nich právě vypadá.

Přijměte pozvání do Velkých Bílovic, do Vinařství Sing Wine. Pozvání do jara slovem, fotky jsme vám připravili z roku loňského a z měsíců letních a podzimních, abychom vás nalákali a třeba rozhoupali ke krásnému výletu. 

Práce vinaře nikdy nekončí a brzké jaro je ve znamení úprav a zvelebení našich vinic. Opravujeme kotvící oka či natažení drátů. I tyto činnosti jsou nedílnou součástí práce vinaře, vše začíná na vinici, to je alfa i omega. Nebojte se, my milovníci vína tu dřinu za těmi krásnými víny vidíme.

V minulých týdnech jsme vysadili novou vinici, a to Ryzlink vlašský a Ryzlink rýnský, kterému se u nás daří i na černozemi a v naší produkci má nezastupitelné místo. Přísun kvalitní suroviny v budoucích letech zajištěn! Tak máme klidnější spaní.

Duben byl ve znamení ochutnávky červených vín, která ležela na dubových sudech. Vznikaly různé blendy a ty nejlepší vám představíme za pár měsíců v lahvích. Nemůžeme se dočkat výsledků a příště u toho musíme být s vámi! Reportáž z blendování, to nás zajímá. Když takto sudy uvolníme, musí se řádně vypařit a vyčistit, aby byly připraveny na plnění nových ročníků.

Jsme stále rodinné vinařství a většinu práce děláme vlastními silami. Svou nezastupitelnou roli má technika, a ta také chce svoje. Proto jsme se v loňském roce pustili do moderní zemědělské stavby, kde bychom všechno potřebné zařízení uskladnili. Nejen tedy sudy a nerezové tanky, ale i okopávač, čistič kmínků, mulčovač, ožínač letorostů – všichni jsou teď v novém. Jak vypadá a jak pracuje čistič kmínků? Část této nové haly slouží k uskladnění lahví, které tady leží v postýlkách při ideální teplotě. Kdo by jim nezáviděl!

A na závěr pro ty, kteří nás ještě neznají osobně. Každá činnost ve vinařství vyžaduje jiného odborníka a my máme to štěstí, že jsme si to u nás v rodině pěkně rozdělili. Tomáš (Tomáš Tetur, tatínek, hlava rodiny a člověk, který stál u zrodu současného vinařství) je velký pán ve vinici, odborník na slovo vzatý, prostě on ví. Enolog, sklepmistr a mág našich vín je Aleš (syn Tomáše, bratr Michala). Etikety na přání či nějaké dárkové balení pro radost, to vše vám na míru zajistí Michal (syn Tomáše a bratr Aleše).  To, že je víno na skladě a vždy připraveno k odeslání k vám má v malíčku Marek (ač není z rodiny, muzikant je tělem i duší, takže u Sing Wine na správném místě). A žádná firma se neobejde bez kanceláře, i vinař má velký úřad, a to mají pod palcem Saša (manželka Tomáše, maminka Aleše a Michala, takže tady máme hlavu rodiny) a Hanka (manželka Michala).

 

Z Umění vína děkujeme všem v Sing Wine, že nám nejen dodávají super vína, ale i že si najdou čas a dají vědět, jak se mají. A my dáváme vědět, že už objednáváme nový ročník! Těšíme se!

Vytvořil Shoptet | Design Shoptetak.cz.