Naše vinařství - Taubenschuss

Představujeme Vám vinaře, kteří spolupracují s Uměním vína. Tentokrát zamíříme do dolnorakouského městečka Poysdorf necelých 10 km od našich hranic, kde už od roku 1670 hospodaří rodina Taubenschussových.

Vinařství pro znalce

Vinařství Taubenschuss vedou Markus a Thomas Taubenschussovi za vydatné pomoci svých rodičů Moniky a Helmuta. V současné době obdělávají přibližně 22 hektarů. Jejich mottem je: "Vyrábíme vína pro znalce". Vinařství je jedním ze zakládajících členů Premium Wine Estates Weinviertel jako jedno z nejvýše ceněných vinařství.

Tajemstvím úspěchu je přirozenost

O vinicích Taubenschuss je známo, že si skutečně zaslouží označení "zahrada". Hlavním krédem je přirozené a udržitelné pěstování vinné révy, při němž se vinice hnojí organicky vlastním kompostem. Již několik let zde také úspěšně praktikují udržitelnou pastvu ovcí, což dlouhodobě umožňuje nižší využití strojů na vinici. V současné době vinařství přechází na ekologickou certifikaci.

Vznikají zde čistá, suchá vína s nezaměnitelnými vlastnostmi. Kromě Veltlínského zeleného v různých variantách se Taubenschussovi zaměřují na bílé odrůdy Weissburgunder, Chardonnay, Tramín, Grüner Sylvaner a Sauvignon blanc. Jejich dobrou pověst pravidelně potvrzují ocenění na národních a mezinárodních degustacích i komentáře v odborných médiích.

Setkání vína s uměním

V sídle vinařství se pravidelně potkávají milovníci vína i umění. Navštěvují zde rozsáhlou expozici soch a pravidelné výstavy obrazů rakouských i zahraničních tvůrců. Také zdejší dixielandové a jazzové večery se již staly tradicí.

 

Limitovaná edice Magnum Art pouze u nás

Propojení tohoto prestižního vinařství s uměním dokazuje také vznik limitované edice Ryzlinku vlašského Magnum Art s autorskými etiketami českých výtvarníků. Jsme hrdí, že Umění vína bylo iniciátorem a je výhradním prodejcem této edice.

Vytvořil Shoptet | Design Shoptetak.cz.