Willy Bauer – rakouský mladý vinař roku

Gratulujeme k velkému úspěchu a radujeme se spolu s celou rodinou z Vinařství Norbert Bauer.

V Rakousku je pravidelně vyhlašována prestižní soutěž o Mladého vinaře roku. Již účast ve finálových nominacích je považována za velký úspěch. Nominovaní musí splňovat nejen přísná kritéria odborné komise, která tento finálový tým navrhuje, ale projdou i hlasováním samotných zákazníků. 

Vyhlášení proběhlo tento týden v úterý (10.5.2022), ve chvíli, kdy Norbert Bauer (Willyho tatínek) právě prezentoval našim zákazníkům 300letou historii svého vinařství a 12 vín. O to více jsme se všichni radovali a radost sdílíme i s vámi. 

Zde je krátký překlad z článku, který byl krátce po vyhlášení publikován.  

„Po vyhodnocení hlasů odborníků a veřejnosti byl jako vítěz vybrán Wilfried Bauer z Jetzelsdorfu ve Weinviertelu. Na otázku časopisu Gault&Millau, co je pro něj při výrobě vína charakteristické, odpověděl, že jeho vína musí dobře chutnat. Mladý vinař v tomto smyslu dbá především na vyváženost a požitek z pití, což bylo snadno pochopitelné z vín, která přivezl s sebou - Grüner Veltliner DAC Alte Rebe a Burgundské cuvée. 

Vzdělání a kariéra 

Wilfried Bauer (nar. 1994) vede vinařství v Jetzelsdorfu společně se svým otcem Norbertem a matkou Giselou, ale za práci ve sklepě odpovídá výhradně on.  Je absolventem HBLA Klosterneuburg a absolvoval stáže v USA, Austrálii a Německu. V rodinném vinařství v Pulkautalu se zaměřují na odrůdy Veltlínské zelené, Ryzlink rýnský a Chardonnay a historicky tradiční  pěstování červených odrůd -Zweigeltrebe a Frankovky. Vinařství s přibližně 100 viničními polohami na celkové ploše cca 90 ha oslavilo v loňském roce své 300. narozeniny. Mezi nejvýznamnější lokality patří Schatzberg, Haidberg, Gerichtsberg a Diermannsee.“ 

Gratulujeme, zdravíme do Jetzelsdorfu a těšíme se spolu se zákazníky Umění vína na stále se rozšiřující sortiment Vinařství Norbert Bauer.

Vytvořil Shoptet | Design Shoptetak.cz.