Brunello di Montalcino Riserva Phenomena 2015 Castello di Argiano Sesti
Detailní popis produktu
Chuť je plná a hutná, s jemnými tříslovinami, které dodávají vínu strukturu a dávají mu schopnost zrání po mnoho let. Víno má vynikající rovnováhu mezi kyselostí a tříslovinami, což dodává vínům jemnost a eleganci.
Brunello di Montalcino Riserva Phenomena 2015 je ideální víno ke grilovanému masu, pečeným pokrmům nebo sýrům s výraznou chutí. Doporučuje se podávat při teplotě 18 až 20 stupňů Celsia a před podáváním nechat víno dekantovat.
Doplňkové parametry
Kategorie: | Vína a mošty |
---|---|
Druh: | Tiché |
Odrůda: | Sangiovese |
Cukr: | Suché |
Země: | Itálie |
Oblast: | Toscana |
Barva: | Červené |
Obsah alkoholu: | 14.5 |
Ročník: | 2015 |
Objem: | 0.75 |
Uzávěr: | Korek |
Vinařství: | Castello di Argiano Sesti |
Párování: | italská kuchyně, těstoviny, pizza, saláty, sýry, polotvrdé sýry, kozí sýry, sýry s modrou plísní, červená masa, zvěřina, divočák, zeleninové polévky, předkrmy, hovězí carpaccio, ragù alla Bolognese, minestrone, amatriciana, burger, lardo di Colonnata, asiago, parmigiano reggiano, gorgonzola, tabbouleh, agnolotti, capricciosa, oaxaca, grana padano, pecorino Romano, pappardelle al cinghiale, Bistecca alla Fiorentina, Buglione d'agnello |
Položka byla vyprodána… |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat články. Prosím přihlaste se nebo registrujte.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Sesti je toskánský producent vína s vinicemi na jižním svahu kopce Montalcino. V roce 1987 zde Giuseppe Maria Sesti založil panství a jeho vína si od té doby získala mezinárodní prestiž. Pozemky mají 102 hektarů, víno se ale pěstuje pouze na 22 hektarech. Nejstarší rostliny byly zasazeny v roce 1991.
Vinařská oblast: Střední Itálie
Vinařská podoblast: Toskánsko
22 ha vinic
45 tisíc lahví ročně
1987 založeno
Vinařství vyrábí tři tradiční vína z odrůdy Sangiovese: Rosso di Montalcino, Brunello di Montalcino a Brunello Riserva Phenomena. Vína zrají různou dobu v dubových sudech a lahvovaná jsou bez filtrace.
Kromě těchto tradičních vín vinařství vyrábí také další vína z odrůdy Sangiovese – Grangiovese, Monteleccio a Rosato, Sauvignon Blanc, víno ve stylu Bordeaux – Terra di Siena a Grappu. Celkově každoročně vyprodukují kolem 45 000 litrů vína.