Vína k Pecorinu Romano

Tento tvrdý vařený sýr se vyrábí z plnotučného mléka ovcí chovaných na pastvě a má obzvláště slanou a mírně pikantní chuť. Sýr Pecorino Romano, který zraje nejméně pět měsíců, je vynikajícím stolním sýrem, zejména v kombinaci s čerstvou zeleninou a ovocem, ale po osmi měsících zrání se používá především ke strouhání na klasická římská jídla, jako jsou Bucatini all'Amatriciana, Rigatoni alla Carbonara, Spaghetti Cacio e Pepe a Tripe alla Romana. Původ sýra Pecorino Romano sahá až do dob Římské říše, kdy byly metody zpracování sýra poprvé popsány některými z nejvýznamnějších zemědělských spisovatelů starověkého Říma: Varrone, Columella, Virgilio a Plinius Starší. V roce 227 př. n. l. se výroba tohoto proslulého sýra rozšířila na sousední ostrov Sardinii, kde se dodnes vyrábí téměř 90 % sýra Pecorino Romano, zatímco zbylých 10 % pochází z Lazia a toskánské provincie Grosseto.

1 položek celkem
Vytvořil Shoptet | Design Shoptetak.cz.