bœuf bourguignon

Hovězí po burgundsku je bohaté jídlo pocházející z oblasti Burgundska ve Francii. Hlavní roli v něm hraje silné červené lokální víno, které se používá ke změkčení a zjemnění tuhých kusů hovězího masa Charolais, spolu s pikantními přísadami, jako je cibule, česnek, tymián, mrkev, brambory, houby a někdy i několik proužků sušené pomerančové kůry, aby byla chuť ještě bohatší. Přísady se poměrně dlouho dusí, dokud maso není úplně měkké a šťavnaté a všechny šťávy se nespojí do vydatné a silné tmavé omáčky. Někteří tvrdí, že pokrm chutná ještě lépe, když se na 24 hodin uloží do chladničky a poté se znovu ohřeje a až poté konzumuje. Recept na hovězí po burgundsku pochází ze středověku, kdy se pomalým vařením změkčovaly tvrdší kusy masa a používaly se pouze snadno dostupné suroviny. Spojení hovězího s plným červeným burgundským je skutečným gurmánským zážitkem. Nevíte-li s jakými víny párovat hovězí po burgundsku - nevadí, připravili jsme je pro vás...

Product sorting

360 items total

List of products

hibernal 2024
280 Kč / pcs
01007051
SZ 2024
280 Kč / pcs
01007052
Zweigeltrebe 2022 pozdní sběr
New
218 Kč / pcs
01016035
e (7)
337 Kč / pcs
01036015
Just secco! 2023 rosé
280 Kč / pcs
01007056
0bb89ea9 0a46 4ffb 963e ae20dc01e182
New
206 Kč / pcs
01016034
Návrh bez názvu (3) 01018042
Riesling Ried Steigelberg 2023
360 Kč / pcs
04002044
sonberk 01012043
RULANDSKÉ SEDE (2)
280 Kč / pcs
01007059

Listing controls

360 items total
Top