bún bò Huế
Bún bò Huế je základní vietnamská polévka, která se tradičně konzumuje k snídani a skládá se z vývaru z vepřových a hovězích kostí, nudlí bun, citronové trávy, krevetové pasty, limetkové šťávy a různých bylinek. Polévka je mnohem ostřejší než většina vietnamských polévek a její chuť je často popisována jako bohatá a komplexní. Pochází z města Hue, ale o jejím přesném původu a vynálezci se toho moc neví. Obvyklými přísadami jsou plátky bůčku nebo krabí kuličky, ale každý kuchař připravuje pokrm s drobnými obměnami. Mnozí se domnívají, že se bún bò Huế dostalo do běžné společnosti na královský příkaz a bylo ovlivněno kuchyní císařského dvora. Bez ohledu na původ zůstává polévka chutným a levným základem vietnamské snídaně. Nevíte-li s jakými víny párovatBún bò Huế- nevadí, připravili jsme je pro vás...