cassoulet

Tento tradiční pokrm z fazolí a masa z jihozápadní Francie se vyrábí ve třech verzích a každá z nich je samostatným jídlem. Název cassoulet pochází z názvu nádoby, která se používá k přípravě, zvané cassole. Pokrm se dusí několik hodin v tomto glazovaném terakotovém kastrolu při nízké teplotě, dokud maso a fazole nejsou tak měkké, že se rozplývají v ústech. Původní recept si nárokují tři města, která se věčně přetahují o titul "nejlepší cassoulet", ale všechna se shodují v jednom - v regionu Lauragais je tento pokrm posvátný. Jedna verze pochází z Castelnaudary a jejím základem jsou bílé fazole s vepřovými produkty, jako je uzená šunka, pikantní klobásky a vepřová plec. Cassoulet de Carcassone přidává kousky skopového, jehněčího, koroptve nebo křepelky, zatímco cassoulet Tolousain kombinuje kachní nebo husí konfit se všemi výše uvedenými ingrediencemi. Tuto základní francouzskou pochoutku si nejlépe vychutnáte v chladných zimních dnech a doporučujeme ji doprovodit sklenkou plného červeného vína. Nevíte-li s jakými víny párovat Cassoulet - nevadí, připravili jsme je pro vás...

 

Product sorting

360 items total

List of products

hibernal 2024
280 Kč / pcs
01007051
SZ 2024
280 Kč / pcs
01007052
Zweigeltrebe 2022 pozdní sběr
New
218 Kč / pcs
01016035
e (7)
337 Kč / pcs
01036015
Just secco! 2023 rosé
280 Kč / pcs
01007056
0bb89ea9 0a46 4ffb 963e ae20dc01e182
New
206 Kč / pcs
01016034
Návrh bez názvu (3) 01018042
Riesling Ried Steigelberg 2023
360 Kč / pcs
04002044
sonberk 01012043
RULANDSKÉ SEDE (2)
280 Kč / pcs
01007059

Listing controls

360 items total
Top